Patong Beach - Dag 72

Men tarar i ogonen och en klump i magen borjar jag nu skriva ner vart allra, allra sista inlagg. Var sista dag blev i alla fall en stralande solig dag med kallsupar i Siam Viken, kokosnotter och sista minuten-shopping. Var 25 kg lada som vi skickade har vi fatt veta kom fram tryggt till Ronneby sa det kanns betryggande. Nu vantar den pa oss i morgon.

En sammanfattning av de har 72 dagarna kanske skulle kunna vara pa sin plats men hur latt ar det egentligen? Kanns sa himla langesen som vi hoppade pa taget i Solvesborg med ryggsackar och salami-mackor.
   Landade i Indien och borjade resan med galen bastuvarme, curry och massa fattiga manniskor. Natt-tagen upp i bergen dar vi fick lara oss anvanda sparet som toalett. Bussturen i Jaipur dar vi blev omkorda av en elefant och fastande med haret i flakten. Den indiska maten som ar sa himla god och naan-brodet som vi blev beroende av. Taj Mahal som tog andan ur en, hur klyschigt den an later. Odle hotellet dar en odla vakade en meter ovanfor vara huvud hela natten.

Flygresan till Hong Kong dar vi fick hela chili i flygplansmatan. Kort maskinen som tog mitt ena kort och sparrade det andra. Den guidade turen langs gransen till Kina dar vi var en femtedel av alla andras alder. Cykelturen ute pa on dar vi klattrade upp for ett vattenfall. Laskig mat som Franz provade och m&m. Nar vi kom bort ifran varandra vi jattebudhan. Paniken nar vi var tvugna att boka biljetter pa typ ingen tid alls.

Orkanernna och oversvamningarna i Boracay. De jakla strand-lopporna! Snorklingen bland fargglada fiskar. Den hemmagjorda yogurten som blev vart stammis-stalle. Hoppningen och Michelle vid Ariels point. Buffeerna vid stranden och eldshowerna med kill/tjejerna. Halloween gatan som regnade bort och varmvatten i duschen. Brollopsmiddagen och den tjocka, tjocka texas-cowboyen. Fylle-Ola vid Nigi-Nigi och Robinsson-kanslan.  Bomb-hoten i Manila och hoteltjejen som tyckte att vi bara skulle stanna pa hotellet. Nar Franz at middag for fyra. Bio-kvallarna. Skridskobanan i kopcentret.

Hur billigt det var i Vietnam. Nar vi halsade pa hos tant Etze i Sapa. Trapputsikterna. Batturen i Hallong Bay med konstant ris. Den lilla gubben med de stora oronen som rodde omkring med oss i Nha Trang. Alla klader vi sydde upp i Hoi An. Sleeping-bussarna med valdigt skiftande sov-kvalitet. Crazy Kim skolan dar alla var valdigt intresserade av Sverige, oss och vara familjer. Krigsmuseet med de konserverade bebisarna, meckong deltat och kokosgodiset.

Patong - Dag 68

Ett svenskare utomlands an det har far man nog leta efter. Overallt hor vi svenska, framforallt skanska sa det kanske inte riktig raknas men anda. Flertalet restauranger har menyer pa svenska och ratter som kottbullar, pyttipanna och remouladsas. En kvall at vi nastan bara remouladsas. Det var gott. Svenskar som spelar fotboll pa stranden och "Stellan" som har varldens daligaste forlorare till kompis. Svenskar som gar omkring och saljer buffeer pa stranden och som fnyser lite sadar lagom foraktfullt nar vi sager att vi inte riktigt har rad med svenska priser har nere. Till och med en svensk godis affar med massor av losgodis. Forbaskat dyrt dock. Franz lyckades bli av med nagra skona slantar dar inne men jag flydde faltet medans jag fortfarande kunde. Jag vet alt for val hur det hade slutat annars..

En elefant tur bokade vi, dagen efter avbokade vi den for att det sporegnade. Men dagen darpa regnade det bara lite (jag ar inte bitter) sa da blev det antligen elefant. Jag fick sitta pa den stackarens huvud och kanna mej som mowgli i nagra minuter och Franz fick mata en bebis med bananer. Vi red genom djunglen och genom en flod. Det var valdigt skumpigt och emmelanat trodde vi att vi skulle fa nagra ton elefant over oss men det gick bra. Efterat akte vi till ett apbarnhem dar de hade agnat mer tid att affarerna utanfor apstallet an at sjalva aporna. De sag valdans deppiga ut..

Idag har vi for tredje gangen gillt hyrt moped och utforskat lite storre del av Phuket och kollat in nagra strander. Patong ar helt klart den fulaste stranden. Mopedturen gick med undantaget av ett bensinslut bra och Franz var grym som klarade av vanster trafiken utan problem! Eller hogertrafiken eller vad det nu ar, det som vi inte har hemma i allafall.

 

Om mindre an en vecka kommer vi hem! Hur jakla sjukt ar inte det!? I natt dog vi nastan av att ac:n gick sonder, det problemet lar vi ju inte ha i sno-sverige!

 

/Elin

 

Julgras-Elin (Men vad sjutton ar barr-lukten!?)

 

 

Vi gillar utsikten!

 

Lite Phuket


Patong Beach- Dag 64

Buss blev det alltsa mellan Bangkok och Phuket och sen taxi vidare mot Patong. Bussen var en "VIP-buss" med acklig, acklig toa, film utan ljud (att lasa pa lapparna ar faktiskt inte alls sa svart) och en idiot-gubbe som slogs, trangdes i kon och puttade ut mej och min nyinkopta vaska i gyttjan. Fy for honom! Men jag var duktig och sa ifran om an med varldens mesigaste rost och trotta hund-ogon.

I gar firade vi for andra gangen advent i ett (borde vara) soligt land men den har gangen med lite mer kansla. For vad sags om galgar kladda i glitter, en adventsljustake gjord av en gammal flaska och falska julsanger?! Bara lussekatter och glogg som saknas. Forsoker lukta oss fram till saffran i alla affarer men har hittills inte lyckats. Daremot har vi fatt nys om en svensk affar med hundra olika losgodis-sorter, gissa vilka som kommer lansa deras lager?!
Idag var planen att antligen rida lite elefant men det blev det inte eftersom det saklart borjade regna. Solen var ar du? Forhoppningsvis far vi skumpa runt lite i morgon i stallet. Det finns ocksa en Whip Out bana har som jag har tankt att utmana Franzy i, resultatet meddelas senare.
Den 15 December klockan 09.00 borjar varan harliga 20 timmars resa mot Kopenhamn. Sa ca 23.00 kommer ett par stelfrusna, trotta typer sta vid Bromollas tagstation och hoppas bli hamtade av en saffransdofftande bil. Tack vare varldens basta Ann ar numer inte bagage-fragan ett problem! Go Ann! (Dina fordommar om Thailand ar foresten valdigt sanna).
Vi bor hos en en-orad Indisk man i ett rum med balkong, badkar och varmvatten. Hans matlagning och hela han har gjort oss sugna pa Indisk mat sa nu blir det garlic naan som galler!
/En snart svensk Elin

Bangkok - Dag 60

Efter nastan en manad med ris, buss och regn lamnade vi Vietnam for Thailand. Vi tankte forst ta bussen genom Kambodja men kom fram till att vi nog ar fardiga med buss-livet sa det blev flyg. Upp tidigt som sjutton for att traska med numer sex vaskor innehallandes bland annat risvin, kokosgodis och 22 sjalar, och traskade bort till busshalsplatsen. Endast en vandning kravdes for att fa med alla tva passen, hmm. Vi kom fram till flyplatsen i god tid och hittade allt som vi skulle. Gick fram till disken och en liten viatmesisk kvinna som inte var den snabbaste precis. Hon vinkade mej intill sig och fragade pa knagglig engelska om jag var gravid, tack for den! Sen tittade hon pa vara vaskor och utbrast "my god!". Vi fick betala ungeffar lika mycket som en flygbiljett for all var overvikt. Sa nu ar plotsligt inte vara fynd-julklappar inte riktigt lika billiga langre.. Varldens dyraste mackor senare (ganska stor frukost, men jag ater ju for tva nu for tiden) och ett forsenad plan kom vi fram till ett hett bangkok.

Innan vi lamnade Vietnam hann vi med en tur till tunnlarna som gorillan anvande under vietnamkriget. Det var lite val turistigt tyckte jag och kandes nastan lite respektlost om man tankte vad som hade hant dar, speciellt att man fick prova AK47:or. Franz gjorde det saklart medans jag satt i ett horn i min regnkapuschong och holl for oronen. Vi forsokte oss i ocksa pa att krypa igenom en trang, mork tunnel. Franz klarade hela och jag gick upp efter forsta ertappen. En tjock amerikan (saklart) kom inte ens in genom ingangen.

Vi halsade ocksa pa i ett tempel som var for alla religioner, ovanligt! Det var valdigt stort och man forstod inte riktigt var man fick och inte fick ga. Men det gjorde munk-tanterna klart for en med sina utskallningar..

Mekong Deltat spenderade vi ocksa en dag vid eller nja, kandes som vi mest satt i bussen. Men blev i alla fall en battur pa floden, cykeltur i djungeln och lektioner i hur man gor kokoschoklad och rispapper. Kokoschokladen var ingen hit, segt som sjutton och papper som inte gick att pilla bort sa den fick man ocksa ata. Och som vanligt innehallandes till mesta delen socker, tror till och med att de sockrar tandkramen har nere..

Men nu ar vi i alla fall i Bangkok som vi har hort en massa skit om men har ar supermysigt! Massa lampor i traden och musiker i gathornen. Varmt vader har vi ocksa! Men bad och snorkling lockar nere i Phuket sa aker antagligen dit redan i morgon. Eftersom var kvarvarande resekassa fick sig en liten torn nar vi fick betala en massa for vara 50 kg tunga bagage funderar vi pa att ta bussen ner. Sa mycket for "slut pa busslivet"! Kanns verkligen drygt men sparar en hima massa pa det. Vi rakar ocksa veta att en viss simmarfamilj ska ner till Phuket och vi tankte be dem smuggla med lite lussekatter till oss! Det lockar nastan lite mycket som havet!

For vi saknar julen! Lyssnar pa sunes jul-intror sa fort vi far en chans och idag gjorde jag en lista pa allt julgodis jag ska baka nar jag kommer hem. Om bara 15 dagar kommer vi hem. Den som star och vantar pa mej vid tagstatione da, med lussebullar och losgodis i handen blir min favorit aret ut!

/ Elin



RSS 2.0