Bombay- dag tre

Antligen funkar bloggen! Vart forsta intryck av datorer och internet har nere var inte det basta..

Vi kom hit i Lordags morse efter en lang flygresa som vi lyckades sova det mesta pa. Nar vi kom ur planet mottes vi av 33 graders varme och curry. Vi tog oss med hjalp av taxi till Bentlyes hotell dar vi bokat in oss den forsta natten. taxituren var galen, varldens minsta bil utan balten och ac. Och omkorningar far man tydligen gora nar och var man vill bara man tutar. Vagarna var helt knokfulla av sa val mb (yeah) kossor och gamla gubbar som drog stora vagnar. Nar vi stannade vid ett stoppljus sprang en liten flicka fram och tiggde om pengar.

Efter lite vilande pa hotellet begav vi oss ut i hettan for att kolla in naromradet. Vi, som antagligen ser valdigt turistiga ut, ar valdigt populara har nere. Vi har blivit erbjudna att kopa knark, vara statister i minst tre Bollywood filmer och massa andra konstiga tjanster. Och jag ar tydligen sa gott som naken har nere i mina langbyxor och linne... Efter lite mat (sallad och stroganoff) gick vi hem till Bentlyes och somnade med alarmet installt pa 08.00.

Vi vaknade ca 11 och fick lite halvpanik sa dar eftersom vi var tvugna att vara utcheckade senast klockan tolv. Vi slangde ner var packning i vara ryggor (min som forovrigt redan har ett kletigt schampoinnehall lite har och var). Gick ca 50 meter i STEK till ett internettcafe dar vi forsokte ta kontakt med Sverige (lyckades lite halvt) och leta reda pa nytt hotell m.m.

Hotellet blev det halften sa dyra Red Shield, salvation army. Dar fick vi en lunch (var frukost) som ingick i priset, potatis med curry(dra pa trissor!)kyckling, nudlar med shy och tva gamla rostmackor. Later godare av var det var..

Sen gick vi ner till Gateway of India ( en kopia av triumfbagen som star i Bombays hamn) dar vi genast blev uppraggade av en guide som ville ha med oss pa en citytur. Jag fick ocksa en tjej pa halsen som satte pa mej ett armband och lovade att hon inte ville ha nagot i gengalld. Jo, tjena! Hon foljde efter oss ett bra tag. 

Hur som helst bestammde vi oss att aka pa cityturen efter lite prutande och efter att vi fatt reda pa att bilen hade ac. Halleluja! Vi akte runt i genom Bombay i ca tre timmar och fick bland annat se ett tvatteri i slummen, ett tempel helt i silver och Ghandis hem. Ghandis hem var lite extra speciellt eftersom det var helgdag till Ghanis minne igar.

Efter turen och efter att guiden BETT om dricks (tank om vi skulle gora sa pa Pontus?) bad vi att bli avslappta vid Chowpatby beach. Det ar typ en lang sandstrand (med mer sopor an sand) dar det finns en massa matstallen. Franzy hade hort om nagon mattratt som hette puno buri som vi bestammde oss for att prova. det ar typ friterat majsbrod som ar format som ett helt ostron fyllt med strakt gegga och saltvatten. Vi bad om svag men anda kunde inte jag som har starkt i allt annars inte ata upp. Jag gav det i stallet till ett av alla gatubarn som sprang omkring bland matstanden. Vi provad aven nagra andra traditionella ratter, allt lika starkt men man vanjer sig sakta men sakert. Men det galler att ha en massa vatten i narheten...
Pa vagen hem traffade vi tva usa:are fran calerfonia som foljde oss till var stadsdel Colaba. De hade varit ute och rest i snart ett ar och hade nagra knep att lara ut.

Pa kvallen larde jag Franzy spela Yatsy. Hur kan man levt sa lange utan att kunna det? Till en borjan agde jag honom som du alltid ager mej, Vickie. Efter att ha dodat nagra kackelackor (!)  somnade vi med tva klockor stallda.

Vi gick upp i tid och at en fruksot bestaande att ett gratt agg, gammalt rostbrod och the och sen gick vi mot gateway of India igen dar vi skulle ta baten ut mot Elephant Island. Efter ungefar en timmers battur genom det skitigaste hav jag nagonsin sett var vi framme vid on. Djungel-on. Dar fanns det en massa gamla grottor som franzy garna ville se och en massa apor som jag garna ville se. Vi fick ocksa se odlor, varldens storsta grodor, SMALA hundar och getter som kom och strok oss mot oss. Indierna fick se tva svettiga, bleka turister och det verkade de tycka var valdigt intressant och passade pa att smygfota oss nar de hade chansen. Vi var duktiga och gick, i 40 graders varme, de 180 trappstegen upp till toppen av berget dar vi hade en jattefin utsikt over hela Bombay. Man kunde blivit buren av tva indier hela vagen, men det hade inte kannts rikitigt ratt..

Nu sitter vi har pa hotellet med bra internet men fungerar tyvarr inte att lagga in bilder. Snart ska vi ut och forsoka fa tag pa lite mat och boka biljetter till slumsaffariet i morgon. Efter det ar planen att med tag lamna Bombay och aka vidare mot New Dehli. Hur det gar att aka tag far vi val se..

VI MAR BRA! Svettiga och curryluktande men bra!

Hor av oss sa snabbt vi kan igen!

/Elin

Kommentarer
Postat av: Vickie

Haha kan franzyboy inte spela yatzy?! Verkar som du har mycket o lära han Elin! ;) Skönt o höra att ni lever i hettan! Ha det bäst nu era nötter! Ser fram emot o få läsa nästa inlägg!! pussokram från Elins Vickie!

2010-10-03 @ 14:18:45
Postat av: hanna

åh elin, det låter som ni har skitkul!!!haha, känner igen mig mkt, även om goa är light light india... ta hand om er och ät magmedicin, det kan bli jobbigt annars, hörs snart. här hemma händer inte så mkt, jobb mest såklart. saknar dig massor. PUSS

2010-10-03 @ 17:00:02
Postat av: Ann

Va´ skönt att få lite info. Du skriver roligt och levande, Elin, man känner lukten av curry.

Stämningen verkar bra mellan er, jag känner mej lugn!!! Glöm inte att Franz är en mycket dålig förlorare i spel! Han blir snabbt varm i kläderna.

Här är 12 grader i varmt i vattnet med riktigt häftiga vågor idag.Var rädda om er men ha roligt ändå, kram Ann/Mamma

2010-10-03 @ 19:02:22
Postat av: Ewa

Roligt att höra från er.Var försiktiga med vad ni äter och förresten....var försiktiga hela tiden...Kul om ni kunde få med lite bilder efter hand.Måste återigen säga att det känns tryggt att du åker med Franz. Kramar till er båda. Mamma/Ewa

2010-10-04 @ 19:41:04
URL: http://baraborjan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0