Ho Chi Minh City- Dag 37

Manila-Vietnam resan gick bra! Inga hjartan i halsgropen den har gangen!

Nar vi kom fram till Vietnam och skulle leta upp den obligatoriska forsta ATM blev vi lite snurriga. Enligt mitt, uppenbarligen daliga, valuta-kollande skulle namligen en krona vara 293 dong. Men sa lite pengar gick inte att ta ut och efter lite hjalp fattade vi att en krona ar ca 3000 dong sa nu gar vi runt med miljoner i fickorna/underkladerna.

Vi lyckades overtyga alla gapaiga taxi-snubbar att vi inte, inte ville ha taxi och aka kommunalt till backpackeromradet som vi last skulle vara bra. Och det ar det; billiga hotell, god mat, centralt och framforallt en massa andra resare som ar valdigt hjalpsamma. Igar nar vi skulle ata blev det nastan lite tavling om vem som kunde ge oss bast tips. De tavlande var ett valdigt stressat par fran Holland dar mannen var extremt lang och en tant fran australien som hatade allt och alla, forutom viatmeser och svenskar (det sista tror jag hon sa mest for min skull), och anvande "fucking" tva ganger i varje mening. Nu har vi ialla fall en massa tips pa saker vi kan gora och tanten berattade var man kunde rida elefant (antligen!) aven om det var "fucking" jobbigt nar elefanten skumpade. 

Vi bor i ett rum pa taket till ett fyrvaningshus hos en tant och gubbe som knappt kan engelska alls men det gar bra anda. Inga odlor eller kackelackor an sa lange men ett stort akvarium med en massa sniglar i. Forstar inte riktigt varfor, de ar ju inte sarskilt snygga att titta pa..

Idag var vi pa en av Ho Chi Minh's mest kanda marknader, Ben Than Market. Dar fanns allt man inte visste att man behover och forhoppningsvis lite saker som kan gora min langa julklappslista lite kortare. Men shoppingen far vanta for mina vaskor borjar redan spricka i sommarna sa nu forsoker vi ta reda pa hur dyrt det ar att skicka hem lite av packningen i forvag. 

Efter marknanden gick vi till ett krigsmuseum for vietnamkriget, Franz lyckouttflykt nr tva! Museumet bestod mest av bilder och olika tortyr-redskp som anvandes pa helvetes-on. Det otackaste var konserverade spadbarn...
Var lite orolig for hur lipmaskinen Elin skulle klara av det men det gick ganska bra. Var mer ma illa-laskigt och jag spenderade nog mer tid utanfor pa bankarna an framfor alla otacka bilder, sa lange att en viatmes-tjej hann somna pa mej.

Nu ar planen att flyga upp till de norra delarna av Vietnam och sen aka tag, buss och forhoppningsvis elefant hela vagen ner till Ho Chi Minh. I norr kommer jag nog bli hel-vegeterian for dar ar hund en delikatess. Hundkott ska tydligen ge bonder lycka infor sina skordar och vid en speciell hogtid ater man bara hund. Tur att inte den traditionen finns pa lister!


/Elin (Min mobil har blivit sparrad av nagon konstig anledning sa om det ar akut; Franz 0768-666940)



Utsikten fran vart tak



Har pa taket bor vi (och sniglarna)



Backpacker-omradet



Om man far trakigt sa kan man ju alltid bada lite pa gatan. Regnet forfoljer oss!



En regn-blot Elin!



Var tupp-granne



Marknaden. Massa torkade frukter, gronsaker och fisk. Nastan lite losgodis-kansla!
(Men M&M finns sa det lider ingen nod pa oss!)

 

Utanfor museet



En smal fange

Info-muren

 



Glassplitter och taggtrad sa att man inte kan fly..



Lite svenskar hittade vi ocksa!

Barn efter "Agent Orange".

 

De konserverade, missbildade barnen... Fy sjutton!


Kommentarer
Postat av: Lena

Hej Elin!

Så skönt att resan till Vietnam gick bra.Det ser ju ut som ni bor ganska bra också nu när ni har blivit miljonärer!!!Men en del av bilderna var verkligen motbjudande.Ser fram emot en bild på elefantridande Elin.Här har det i princip regnat hela dagen.Inatt ska det bli minusgrader brrr.Ha det så bra.Hälsa reskompisen.En stor kram från Lena/Faster

2010-11-06 @ 17:29:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0