Dalat -Dag 56

I morgon ar det forsta advent, hur sjukt ar inte det? Far det varkligen ga sa har snabbt?! Far forsoka hitta lite varmeljus har vi kan tanda eller sa far vi kora pa rokelse.

I Dalat har vi mest agnat tiden at att vara pa vag. Vi har for det mesta inte kommit fram dock, eller i alla fall inte dit vi skulle. Tur att vi inte cyklade eller gick for hall i hatten, vi har varit pa vag pa en vespa! Till och med jag, den forna stengardskrockaren, korde en svang med Franz pa pakethallaren. Forutom en grop som jag sag lite for sent och ett blaslaget kna till foljd gick det bra. Annars har jag mest suttit dar bak och fatt massa flaschbacks fran sommaren med vita hjalmar och cyklop.

Vi lyckades i alla fall hitta ett av alla stallen vi letade efter, Elephant Falls, ett riktigt Ronja Rovardotter vattenfall! Vi klattrade ner genom djungel, lera och klippor och lyckades hitta en vag in bakom vattenfallet. Dar var det val lite blotare an beraknat och kanske inte helt planerat eftersom vi inte hade nagra andra klader med oss. Men om man har kort tre mil far man val sta ut med lite vatten. Lite vatten. Totalt dyngsura plaskade vi oss upp for klipporna igen och vred ur har och klader sa gott vi kunde. I Dalat blir det nastan aldrig mer an 20 grader och det har var en molning dag sa det var en ganska kall hemfard minst sagt. Sa in huttrade vi pa vart mogeldoftande hotellrum med den fantastiska utsikten over en tegelvagg, och forsokte duscha fotterna till liv igen innan varmvattnet tog slut. Sen tog jag pa mej alla langarmade trojor jag hade med mej plus Franz traningsjacka och Franz invigde sin vinterduffel och ut pa vagarna igen. Korde omkring bland alla vaxthus dar vi tror att de odlar jordgubbar, vindruvor och bjornbar, det ar i alla fall det som saljs pa marknaden och hittade sa klart inte dit vi skulle. Vag-kartor verkar inte vara riktigt uppfunnet har annu.. Kvallen spenderades med en besvikelseframkallande pizza (en oliv-pizza utan oliver), en valdigt efterlangtad snickers och toblerone och en svang pa marknaden. Franz provade lite varma trojor och med dem pa var han som klippt och skuren for rollen som Pelle i saltkrakan. 

I morse bestamde vi oss for att skippa restaurang-frukost och istallet plocka ihop en egen liten frukost-picknick pa marknaden. En massa passionsfrukt, munkar, brod med torkade nudlar i och rinnande klumpig yoggi blev det, och lite sol pa det sa blev riktigt bra. Jordgubbarna hade vi sett fram emot och jag hade till och med lovat franz lite halvt om halvt att slanga ihop en jordgubbstarta sa dar pa en kvart men gubbarna smakar inte alls som hemma, synd.

Aven idag har vi hyrt en vespa och kort omkring bland bergen. For att ha varit helt emot det fran borjan far jag val erkanna att det var ganska harligt att aka (valdigt kallt, hjalmarna blaste nastan av och det kandes som jag tappade alla mina ogonfransar men annars sa).

Ikvall ska vi ta nattbussen till Ho Chi Minh dar vi borjade var vietnamresa. Efter nagra dagar dar blir det antingen buss eller flyg till Thailand dar vi hoppas pa en solig avslutning pa var resa. Han gamte mej sitter och sjunger pa "ge mej mer jul" och vara samtalsamnen kretsar allt mer om mat vi saknar sa det borjar val bli dax for hemresa.

Nu ska vi leta upp en resaturang som har element. Lycka till, till oss!

/En elin med blaa lappar.

Kommentarer
Postat av: Ann

Nytt igen, härligt!! Roligt att ni kör vespa,det ville nog gossen gärna. Håll i er! Här äter vi inte passionsfrukt, mest Maxis julskinka till frukost. Egentligen skulle jag bara tala om att jag har bokat julbord på Bergslagskrogen den 19 december kl 16.00, så då får ni vara hemma! Vill du följa med, Elin, kan jag boka till en plats, eller ni kanske är flera??? 179 kr. Hoppas ni får mycket soligt på sluttampen.

Kram,

Ann/Mamma

2010-11-27 @ 12:45:06
Postat av: Lena

Hej Elin!

Eftersom du inte kan skicka bilder har jag varit inne på google maps och tittat.Nha Trang är ju rena semester paradiset.Jag kollade också Dalat elephant falls mycket vackert.Där fanns också ett hus som hette Crazy House.Ni kanske var där?Det såg verkligen crazy ut.Här snöar det och 3- grader.Hörde att det kommit en halv meter snö i skåne inatt.Ikväll blir det ostbricka och jag ska inte glömma oliverna.Hälsa reskompisen.

En stor kram från Lena/Faster

2010-11-27 @ 18:09:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0